Na schokkende getuigenissen ligt lot van Weinstein nu in handen van de jury

VIDEONa een reeks schokkende getuigenissen over seksueel geweld komt het proces tegen filmmaker Harvey Weinstein tot een einde. De grote vraag: kan hij gestraft worden voor misbruik van vrouwen die zelf contact met hem bleven houden?

Vandaag begint de jury in de rechtszaak tegen de gevallen filmgigant het overleg om tot een unaniem oordeel over zijn schuld te komen. Het is onduidelijk hoe lang daar voor nodig is. Maar dat het ingewikkeld wordt, staat vast. Uit de getuigenissen van actrice Jessica Mann en productieassistent Mimi Haleyi blijkt dat zij een gecompliceerde relatie met Weinstein onderhielden, ook nadat ze grof door hem misbruikt zeiden te zijn.

  1. Trump verlengt crisismaatregelen na sombere voorspellingen

    Trump verlengt crisismaat­re­ge­len na sombere voorspel­lin­gen

    De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor het behouden van ‘sociale afstand’ tot elkaar blijven daarom van kracht tot 30 april. Dat heeft de president vannacht bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Eerder meldde hij nog dat het in de VS met Pasen gewoon weer ‘business as usual’ zou zijn.