Volledig scherm
Papa David en mama Alexis zijn in de wolken met baby Cameron © Alexis Brett

Na tien zonen krijgt koppel eindelijk een dochtertje

Wellicht zijn ze het eerste Britse koppel dat achter elkaar tien(!) zonen heeft gekregen. Maar na zeventien jaar ‘oefenen’ mogen David en Alexis Brett nu eindelijk hun eerste dochter in de armen houden.

In huize Brett in Dingwall, Schotland was het altijd al een mannenwereld. Toen Alexis 22 jaar oud was, beviel ze van een jongen en er zouden er nog negen volgen. Campbell (17), Harrison (16), Corey (14), Lachlan (11), Brodie (9), Brahn (8), Hunter (6), Mack (5), Blake (3) en Rothagaidh (2) hadden jarenlang het (mannen-)rijk voor zich alleen. Maar op 27 augustus kwam daar verandering in met de geboorte van een meisje: Cameron.

Zevende hemel

,,Wij zitten in de zevende hemel”, vertelt moeder Alexis glunderend tegen Britse media. ,,Ik had me er mentaal op voorbereid dat het weer een jongen zou worden, maar toen we vernamen dat het een meisje was, kon ons geluk niet op. Het is gewoon fantastisch.”

Het feit dat er nu ook een babydochter in huis is, mist zijn effect niet. ,,Kleine Cameron heeft nu al een goede invloed op de jongens”, meent papa David. ,,Ze gedragen zich beter met haar in de buurt en zijn heel stil om haar niet wakker te maken. Daarnaast willen onze zoons ons zoveel mogelijk helpen met het verzorgen van de baby.”

Alexis (39) en David (44) hebben laten weten dat het hier stopt. Hun familie is compleet. ,,Ik weet dat we dat vorige keer ook zeiden, maar nu menen we het echt wel”, besluit de trotse vader van het kroostrijke gezin.

  1. Zo klinkt de stem van een 3000 jaar oude Egyptische mummie

    Zo klinkt de stem van een 3000 jaar oude Egyptische mummie

    Britse wetenschappers zijn er met geavanceerde technieken in geslaagd een meer dan drieduizend jaar oude Egyptische mummie weer een stem te geven. Ze maakten een gedetailleerde scan van het strottenhoofd van priester Nesyamun, maakten daar een 3D-print van en zorgden er met speciale apparatuur voor dat de gekopieerde keel echt geluid kon produceren. Het resultaat: één seconde van Nesyamuns stem. ,,Dit moeten gelovigen hebben gehoord als de priester ze toezong.”
  2. Rusland smult van mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland smult van mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.