Volledig scherm
Stierengevecht © Edwin Winkels

Na twee jaar weer stierengevecht op Mallorca

Na twee jaar afwezigheid wordt vanavond op Mallorca weer het eerste stierengevecht gehouden. Een dag voor het gevecht hebben de autoriteiten groen licht gegeven voor het evenement na een inspectie van de arena in Palma.

De Balearen, de autonome regio waar Mallorca onder valt, hadden in 2017 het doden en verwonden van stieren verboden, waardoor het stierenvechten onmogelijk werd gemaakt. Die beslissing werd eind vorig jaar echter teniet gedaan door een uitspraak van het Constitutioneel Hof van Spanje. Omdat stierenvechten cultureel erfgoed is, mag alleen de staat oordelen over een totaalverbod, luidde het oordeel.

Tijdens een traditioneel Spaans stierengevecht wordt de stier na ongeveer 20 minuten gedood met een zwaard. Per evenement vinden gemiddeld zo’n zes stieren de dood.

  1. Bolsonaro: ‘Bosbranden komen in de hele wereld voor’
    Crisis Amazone

    Bolsonaro: ‘Bosbranden komen in de hele wereld voor’

    De Braziliaanse regering gaat militairen inzetten bij de bestrijding van de branden in de Amazone. President Jair Bolsonaro heeft vrijdagmiddag een decreet uitgevaardigd dat dat mogelijk maakt. In een tv-toespraak lichtte hij dat ’s avonds toe. Daarin zei hij ook dat ‘bosbranden in de hele wereld voorkomen en geen reden kunnen zijn voor internationale sancties’. Ook benadrukte hij de noodzaak van ‘economische dynamiek’ in de Amazone.