Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Namibië verkoopt duizend wilde dieren: ‘Anders verhongeren ze door droogte’

Het door droogte geteisterde Namibië heeft toestemming gegeven voor de verkoop van zeker duizend wilde dieren, waaronder 28 olifanten en 60 giraffes. Met de verkoop willen de autoriteiten voorkomen dat dieren sterven en een miljoen euro ophalen voor natuurbeheer, zei een woordvoerder van het ministerie van Milieu.

Namibië riep vorige maand de noodtoestand uit. Het land kent in sommige delen de dodelijkste droogte in negentig jaar. ,,De omstandigheden voor de grazers is in de meeste parken heel slecht en als we het aantal dieren niet terugbrengen, leidt dit tot uithongering", zei de woordvoerder gisteren. Vrijdag werd al over de aanstaande verkoop gerept in advertenties in lokale kranten.

Onder de te verkopen dieren zijn verder 600 buffels, 150 springbokken, 65 oryxen, 35 elanden, 20 impala’s en 16 koedoes uit alle nationale parken. 

Namibië, dat 2,4 miljoen inwoners telt, heeft internationale hulp gevraagd om de droogte te beheersen. Vorig jaar stierven al bijna 64.000 dieren door de droogte.

  1. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.