Jens Stoltenberg.
Volledig scherm
Jens Stoltenberg. © EPA

Navo waarschuwt Rusland: ‘Ernstige gevolgen als jullie Oekraïne binnenvallen’

Rusland moet rekening houden met ‘ernstige gevolgen’ als het Oekraïne zou binnenvallen. Dat zegt Navo-topman Jens Stoltenberg, die zich ‘grote zorgen’ maakt over de gigantische Russische troepenopbouw aan de Oekraïense grens met grote aantallen tanks, artillerie, pantservoertuigen, drones en parate troepen.

 1. Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
  PREMIUM

  Energie­markt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoon­lijk­heid te maken’

  Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.”
 2. NAVO-soldaten gewond na clash met Servische demonstranten in Kosovo
  Met video

  NA­VO-soldaten gewond na clash met Servische demonstran­ten in Kosovo

  Vredeshandhavers onder leiding van de NAVO hebben maandag Servische demonstranten uiteengedreven die in het noorden van Kosovo opnieuw met de politie in conflict waren geraakt. Daarbij raakten 25 soldaten uit Hongarije en Italië gewond, meldt de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR). Het betrof onder meer botbreuken en brandwonden. Die laatste werden veroorzaakt door de brandbommen die de demonstranten gooiden.