Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

‘Nederlander (60) bekent moord vrouw en dumpen lichaam in afvalcontainer aan Costa Blanca’

Een 60-jarige Nederlander is vandaag in Spanje aangehouden voor de moord op een 34-jarige Roemeense vrouw. Het lichaam van de vrouw werd gisterochtend bebloed en met verschillende steek- en snijwonden gevonden in een vuilcontainer in kustplaats Moraira. Een dag later meldde de man zich zelf bij de politie.

Hij heeft zijn daad inmiddels bekend, melden verschillende lokale media. De Nederlander, die woonachtig is in de plaats aan de Spaanse Costa Blanca, zou getrouwd zijn met de vrouw. Hij doodde haar zondag en dumpte het lichaam in een (deels) ondergrondse afvalcontainer op straat. 

Haar lichaam werd maandagmorgen rond acht uur door een vuilnisman aangetroffen. Het was gewikkeld in een dekbed. De vuilophaaldienst schakelde meteen de politie in. Agenten zetten de omgeving af en begonnen direct een onderzoek. 

Onderzoek

Aanvankelijk was de identiteit van de vrouw niet bekend. Duidelijk was wel meteen dat zij door geweld om het leven was gebracht. Ze had verschillende steek- en snijwonden, onder meer aan haar handen en armen, wat erop zou wijzen dat ze zich verdedigd heeft tijdens een worsteling. Ook was haar keel doorgesneden.

De Nederlander meldde zich vandaag rond 12.30 uur bij de politie. Het lichaam van de vrouw, die een zoontje achterlaat, werd vandaag verder onderzocht. Een motief voor de moord is nog niet bekend gemaakt, wel melden lokale media dat de vrouw eerder geklaagd zou hebben over huiselijk geweld. 

Moraira is een badplaats iets noordelijk van Benidorm in de provincie Alicante. Er wonen veel buitenlanders.

 1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

  Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 1. Nederlands lid ‘Pink Panther-bende’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelendiefstallen

  Nederlands lid ‘Pink Pan­ther-ben­de’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelen­dief­stal­len

  Tien jaar na de gewelddadige dood van een oud-burgemeester in Zwitserland heeft justitie het onderzoek afgerond en drie verdachten aangeklaagd. Het gaat om een 40-jarige Nederlander en twee Serviërs. Ze worden beschuldigd van moord en diefstal met geweld en zouden deel uitmaken van de ‘Pink Panthers’, een criminele organisatie die in heel Europa toesloeg, melden Zwitserse media.
 2. Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

  Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

  Na drie dagen intensief zoeken heeft de politie in een afgelegen bosgebied bij de plaats Ketchikan in Alaska het stoffelijk overschot aangetroffen van de 5-jarige Jaxson Brown. Het jongetje was door zijn moeder Jennifer Treat (36) achtergelaten, omdat ze in blinde paniek hulp ging zoeken nadat de twee tijdens een 13 kilometer lange wandeling verdwaald waren geraakt. Op weg naar de bewoonde wereld raakte Jaxson’s moeder gewond. Ze verdwaalde opnieuw en bleef langere tijd onvindbaar voor hulpdiensten.