Een gescheurde rubberboot nabij het strand van Wimereux, zo'n 2 kilometer van Wimille, van waaruit veel migranten aan hun Kanaal-oversteek beginnen.
Volledig scherm
Een gescheurde rubberboot nabij het strand van Wimereux, zo'n 2 kilometer van Wimille, van waaruit veel migranten aan hun Kanaal-oversteek beginnen. © AFP

Nederlander betrapt die Kanaal-overstekers wilde helpen: ‘Geld was voor terminaal zieke dochter’

Een 55-jarige Nederlander is in Noord-Frankrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden voor het vervoeren van materiaal waarmee migranten het Kanaal kunnen oversteken.

 1. Duitsland pakt rechts-extremisten op die mogelijk een gewelddadige staatsgreep wilden plegen
  Met video

  Duitsland pakt rechts-extremis­ten op die mogelijk een gewelddadi­ge staats­greep wilden plegen

  De Duitse politie heeft 25 leden en aanhangers van een extreemrechtse beweging opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een staatsgreep. Zij waren volgens aanklagers van plan om gewapend de Bondsdag, het Duitse parlement, te bestormen en parlementariërs te gijzelen. Onder de ruim vijftig verdachten zijn oud-Bundeswehr-soldaten, een oud-parlementariër en een bekende prins.
 2. Vertrokken diplomate VS na 3,5 jaar veroordeeld voor fataal ongeluk in Groot-Brittannië: ‘Ze is een lafaard’

  Vertrokken diplomate VS na 3,5 jaar veroor­deeld voor fataal ongeluk in Groot-Brittannië: ‘Ze is een lafaard’

  De Amerikaanse diplomaat Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok naar haar thuisland.