Volledig scherm
De opblaasbare waterskiband waar de dertiger vanaf viel. Het met motorboten voorttrekken van opblaasbare objecten is volgens de plaatselijke autoriteiten verboden omdat het te gevaarlijk zou zijn. © Screenshot Teletutto

Nederlander vermist in Italiaans meer na val van waterskiband

Italiaanse hulpdiensten zoeken op dit moment naar een 30-jarige man uit Barneveld in het Iseomeer in Italië. Dinsdag viel hij van een opblaasbare band achter een motorboot tussen Pisogne en Castro. 

De familieleden en vrienden die aan boord van de motorboot waren toen het gebeurde, kunnen niet precies aanwijzen waar de man in het water terecht is gekomen, omdat ze het niet direct doorhadden. De Nederlander zou niet om hulp hebben geroepen. Eenmaal terug op de camping sloeg de familie alarm. Dinsdagmiddag is er een paar uur met een helikopter gezocht. 

Duikers van de brandweer van Bergamo en de brandweer Brescia zijn gisteren bij zonsopgang weer begonnen met zoeken. De brandweer laat aan deze krant weten dat het zoeken tot zonsondergang doorging en dat vandaag ook de hele dag zal worden gezocht. ,,Het is een groot gebied met diep water. Dat maakt het niet eenvoudig", aldus een woordvoerder. 

Het Iseomeer is gevaarlijk omdat het zeer diep is en sterke stromingen heeft. Ook kan het weer snel omslaan. Sinds vanmorgen kammen speciale robots de bodem van het meer af. Deze robots kunnen tot 250 meter diepte zoeken. De plek waar de Nederlander in het Iseo-meer vermist is geraakt, is 150 meter diep. Duikers kunnen niet zo diep zoeken.

In hetzelfde meer stierf afgelopen zaterdag een 16-jarige jongen, toen hij een bal uit het water wilde halen. De lokale autoriteiten laten weten dat het met motorboten voorttrekken van opblaasbare objecten op die plek verboden is, omdat het te gevaarlijk is.

Volledig scherm
De motorboot van het slachtoffer. © Screenshot Teletutto.