Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Nederlandse biggenvervoerder van de weg gehaald in Duitsland om cocaïnegebruik en reeks overtredingen

Een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nederland zal zich zijn rit van gisteren door Duitsland nog lang herinneren. De politie betrapte hem in de buurt van Osnabrück op rijden onder invloed van cocaïne en constateerde zowel bij de twintiger als bij de vrachtwagen nog andere inbreuken op de wet- en regelgeving. 

Een vrachtwagenteam van de verkeerspolitie stopte de chauffeur omstreeks 10.15 uur bij de rustplaats Brockbachtal langs de snelweg A30 (Nederlandse grens-Bad Oeynhausen). Zijn gedrag was volgens de politie aanleiding voor een drugstest, die positief bleek te zijn. Daarop gaf de twintiger toe dat hij cocaïne gebruikte. Na een bloedtest verboden de agenten hem nog verder te rijden. Verder onderzoek wees uit dat de 25-jarige man ook de regels voor rij- en rusttijden had overtreden, zijn vrachtwagen te lang was vanwege technische aanpassingen en bovendien was voorzien van illegale verlichting. 

De Nederlander en diens werkgever krijgen fikse boetes opgelegd die minstens 1500 euro bedragen, melden Duitse media op basis van een persbericht van de politie. 

De vrachtwagenteams van de verkeerspolitie in de deelstaat Nedersaksen controleren langs de snelwegen A1, A2, A30, A31, A42 und A43. Ze concentreren zich tijdens controles op zes punten: rijtijden, ladingzekering, gevaarlijke goederen, technische gebreken, zware transporten en gewichtscontroles. De agenten vinden altijd iets, zegt een woordvoerder. Gemiddeld wordt driekwart van de gecontroleerde vrachtwagens afgekeurd en krijgt meer dan de helft een verbod om de rit voort te zetten.

 1. Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

  Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

  In het noorden van Australië is een golf van verontwaardiging op gang gekomen nadat een zwarte tiener (19) door een politieagent werd neergeschoten en stierf omdat er geen medische zorg voor hem was. Duizenden mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de betrokken instanties. Constable Zachary Rolfe (28), de agent die volgens de demonstranten racistisch zou zijn, is gisteravond beschuldigd van moord.
 2. Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

  Onderzoeks­team MH17 op zoek naar Russische topfunctio­na­ris­sen

  Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct uit Moskou komen'.
 3. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
  PREMIUM

  Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

  Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.