Haus Constanze in het Duitse Wesel. Sekteleider Wilri W. huurde dit restaurant en exploiteerde het met zijn volgelingen.
Volledig scherm
Haus Constanze in het Duitse Wesel. Sekteleider Wilri W. huurde dit restaurant en exploiteerde het met zijn volgelingen. © Volksbank/Youtube

Nederlandse goeroe staat terecht in Duitsland: tientallen beschuldigingen tegen ‘wrede Wilri’

Talrijke verkrachtingen, gruwelijke mishandelingen en vrijheidsberoving van leden van een door hem opgerichte gemeenschap in het Duitse Wesel. Voor deze en een reeks andere vermeende strafbare feiten moet een 58-jarige Nederlander zich vanaf vandaag verantwoorden voor de rechtbank in Duisburg. Duitse media noemen hem de ‘wrede goeroe’. 

  1. Gokverslaafde non (79) bedonderde katholieke school jarenlang, overlijdt mogelijk in gevangenis

    Gokver­slaaf­de non (79) bedonderde katholieke school jarenlang, overlijdt mogelijk in gevangenis

    In het aartsbisdom van Los Angeles is geschokt gereageerd op het nieuws dat een voormalige non over een periode van tien jaar een bedrag van 835.000 dollar (bijna 700.000 euro) heeft gestolen van een katholieke school in Californië. Dat deed ze om haar gokverslaving te financieren, melden openbaar aanklagers op basis van onderzoek. De inmiddels gepensioneerde zuster heeft alle beschuldigingen bekend. ,,Ze heeft spijt van de problemen die ze heeft veroorzaakt”, melden haar advocaten.