Het stadje Teulada, vlakbij Alicante, waar het lichaam van de vrouw werd gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadje Teulada, vlakbij Alicante, waar het lichaam van de vrouw werd gevonden. © REUTERS

Nederlandse makelaar bekent moord op zijn vriendin, Spaans dorp in shock

Een Nederlandse makelaar en oud-marinier is vandaag voor de rechter verschenen aan de Costa Blanca, drie dagen nadat hij de moord op zijn vriendin had bekend. Moraira, een kustplaatsje met een grote Nederlandse gemeenschap, is in shock.

Sinds de 58-jarige Arthur K. vastzit in een cel in Denia, een bekende Spaanse badplaats, kan hij niet meer bij zijn Facebookpagina. Opmerkingen van verontwaardigde Spanjaarden kan hij niet blokkeren of wissen; daarin krijgt hij verwensingen naar zijn hoofd en zeggen mensen te hopen dat hij de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengt. ‘Hoe kun je iemand vermoorden van wie je houdt?’ is de vraag die zich herhaalt bij selfies waarin de Nederlander poseert met zijn vriendin, Alina Mocanu, en die hij vergezelde van hartjes en de woorden ‘mi amor’.

  1. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”