Volledig scherm
Tyrone Spong (r).

Nederlandse profbokser aangeklaagd na ontsnapping van poema in Florida

De Nederlandse profbokser Tyrone Spong (33) is in Florida aangeklaagd voor het illegaal bezit van een poema. Het beest ontsnapte in januari en moest verdoofd worden door agenten. Spong is een Surinaams-Nederlands bokser en kickbokser. Op 5-jarige leeftijd emigreerde hij met zijn familie vanuit Suriname naar Nederland. 

Volgens de politie komen er in Parkland, Florida, weliswaar wilde poema‘s voor, maar volgens de onderzoekers moet het hier gaan om een ‘tam’ exemplaar dat thuis werd gehouden. Het beest zou in gevangenschap groot geworden zijn. De poema was ondervoed toen het beest werd aangetroffen, maar maakt het inmiddels weer goed. De uit de kluiten gewassen kat zit nu in een opvang.

Spong is een grote naam in de kickboks-wereld. Hij werd Europees kampioen en won in het verleden partijen tegen grootheden als Peter Aerts en Remy Bonjasky. Daarna stortte hij zich op het boksen.

De manager van Spong heeft lokale media laten weten niet te willen reageren op de zaak.

  1. Nederlander riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandelde dat het negen dagen in coma lag
    PREMIUM

    Nederlan­der riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandel­de dat het negen dagen in coma lag

    De 29-jarige man uit Den Bosch die het tweejarige zoontje van zijn nieuwe partner uit Bissegem (België) in juni zodanig toetakelde dat het negen dagen in kritieke toestand verkeerde, riskeert vijf jaar cel. Het jongetje is ondertussen aan de beterende hand, maar verblijft nog steeds in een revalidatiecentrum in Brussel. ,,Het is nooit mijn bedoeling geweest om hem en zijn familie zoveel pijn te doen”, zei de man tegen de rechter.