Volledig scherm
Madeleine McCann, vermist sinds 3 mei 2007. © REUTERS

Nieuw onderzoek Maddie McCann: politie heeft 'persoon van belang' in het vizier

Er is mogelijk een nieuwe doorbraak in de zaak rondom de vermissing van de Britse Madeleine McCann. De Britse politie heeft 'een persoon van cruciaal belang' in het vizier, volgens de Britse krant The Times.

Madeleine - Maddie - McCann (destijds 3 jaar oud) verdween op 3 mei 2007 uit een vakantiehuisje in Portugal, terwijl haar ouders uit eten waren. Tien jaar en meer dan 12 miljoen pond aan onderzoekskosten later ontbreekt van haar nog steeds elk spoor. Maar de politie heeft nu weer nieuwe hoop en heeft de Britse regering gevraagd om een financiële injectie van 154.000 pond. Een paar dagen geleden werd dit verzoek goedgekeurd.

De hernieuwde opleving in het onderzoek heeft mogelijk te maken met de 'person of significance' die Scotland Yard op het oog heeft. Het zou gaan om iemand die 'van cruciaal belang is voor het onderzoek' volgens The Times. Wie deze persoon is of op welke manier hij of zij betrokken zou zijn, is nog niet bekend.

Nieuwe details

Ondertussen komen er ook nieuwe details naar buiten over het onderzoek. Zo zouden de ouders van Maddie en de vrienden waarmee ze uit eten waren alleen maar zijn verhoord door de Portugese politie. Dit gesprek vond plaats via een tolk. De Britten zouden zich vervolgens alleen gebaseerd hebben op de transcripties van hun Portugese collega's. ,,Dat is vragen om een hoge foutenmarge'', zo verklaart voormalig detective Collin Sutton aan de Britse krant.

Met het nieuwe geld dat is vrijgemaakt, kan het onderzoek zeker tot maart 2018 doorgaan.

 1. Zorgwekkende beelden uit 'spookstad' Wuhan: mensen bewusteloos op straat, chaos in ziekenhuizen
  CORONAVIRUS

  Zorgwekken­de beelden uit 'spook­stad' Wuhan: mensen bewuste­loos op straat, chaos in ziekenhui­zen

  Zieke mensen die bewusteloos op straat liggen, een ongeziene chaos in ziekenhuizen, hulpverleners in beschermende pakken die handen tekortkomen: de beelden die op sociale media circuleren van de toestand in de Chinese miljoenenstad Wuhan zijn zeer verontrustend te noemen. Het coronavirus heeft nu al 41 doden geëist, meer dan 1300 mensen zijn besmet geraakt. Dertien steden zijn afgesneden van de buitenwereld, ruim 43 miljoen inwoners leven daardoor in quarantaine.
 2. Vandaag verdediging van ‘dictator’ Trump aan zet
  Impeachmentproces

  Vandaag verdedi­ging van ‘dictator’ Trump aan zet

  In de Amerikaanse Senaat legden de Democraten gisteren voor de derde dag op rij uit waarom zij president Donald Trump af willen zetten. Aanklagers noemden Trump al een ‘bedrieger’ en ‘dictator’. Vanaf vandaag krijgen de Republikeinen drie dagen de kans om hun tegenargumenten toe te lichten. De Amerikaanse nieuwszender ABC News bracht vandaag ook het bestaan van een geluidsopname aan het licht waarin Trump oproept tot het terugroepen van Marie Yovanovitch, de voormalige VS-ambassadeur in Oekraïne.
 1. Ook coronavirus in Australië, drie gevallen in Frankrijk
  Dodental gestegen naar 41

  Ook coronavi­rus in Australië, drie gevallen in Frankrijk

  In Frankrijk zijn drie gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: twee in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Twee van de drie patiënten zijn familie van elkaar. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd. Iets wat het RIVM heeft uitgezocht en ontkent. Ook in Australië is inmiddels één besmetting vastgesteld, in Maleisië zijn drie gevallen geconstateerd.