Madeleine McCann, vermist sinds 3 mei 2007.
Volledig scherm
Madeleine McCann, vermist sinds 3 mei 2007. © REUTERS

Nieuw onderzoek Maddie McCann: politie heeft 'persoon van belang' in het vizier

Er is mogelijk een nieuwe doorbraak in de zaak rondom de vermissing van de Britse Madeleine McCann. De Britse politie heeft 'een persoon van cruciaal belang' in het vizier, volgens de Britse krant The Times.

Madeleine - Maddie - McCann (destijds 3 jaar oud) verdween op 3 mei 2007 uit een vakantiehuisje in Portugal, terwijl haar ouders uit eten waren. Tien jaar en meer dan 12 miljoen pond aan onderzoekskosten later ontbreekt van haar nog steeds elk spoor. Maar de politie heeft nu weer nieuwe hoop en heeft de Britse regering gevraagd om een financiële injectie van 154.000 pond. Een paar dagen geleden werd dit verzoek goedgekeurd.

De hernieuwde opleving in het onderzoek heeft mogelijk te maken met de 'person of significance' die Scotland Yard op het oog heeft. Het zou gaan om iemand die 'van cruciaal belang is voor het onderzoek' volgens The Times. Wie deze persoon is of op welke manier hij of zij betrokken zou zijn, is nog niet bekend.

Nieuwe details

Ondertussen komen er ook nieuwe details naar buiten over het onderzoek. Zo zouden de ouders van Maddie en de vrienden waarmee ze uit eten waren alleen maar zijn verhoord door de Portugese politie. Dit gesprek vond plaats via een tolk. De Britten zouden zich vervolgens alleen gebaseerd hebben op de transcripties van hun Portugese collega's. ,,Dat is vragen om een hoge foutenmarge'', zo verklaart voormalig detective Collin Sutton aan de Britse krant.

Met het nieuwe geld dat is vrijgemaakt, kan het onderzoek zeker tot maart 2018 doorgaan.