Volledig scherm
Nike ontwikkelt schoen voor dokters en verplegers: nike air zoom pulse © Nike

Nike ontwikkelt schoen voor verpleegkundigen en dokters: ‘Schoen voor dagelijkse helden’

Nike heeft een speciale schoen ontwikkeld voor ‘dagelijkse helden’ zoals dokters en verplegers. De sportgigant wil daarmee de fysiek veeleisende beroepen van zorgverleners verlichten. Zo is de schoen met één hand aan te trekken, is beschermd tegen vlekken en dankzij de stevige hiel met soepele zool perfect voor lange dagen.

Omdat dokters en verpleegkundigen een ‘fysiek en mentaal zeer veeleisende baan’ hebben, heeft Nike een unieke schoen ontworpen voor deze zorgverleners. Uit hun onderzoek bleek namelijk dat verplegers vaak maar een uurtje kunnen zitten in hun twaalf uur durende shifts en dagelijks zes tot acht kilometer lopen. Het bedrijf werkte samen met professionals uit Amerikaanse ziekenhuizen om die uitdagingen aan te pakken. De schoen is volgens het bedrijf zelfs ontworpen ‘met het oog op eenvoud’.

De schoen is geschikt ‘voor alle ziekenhuisomstandigheden’. Zo heeft het kledingstuk een rubberen buitenzool met flexibele tussenzool en een stevige hiel die aanvoelt als een ‘zachte, knusse omhelzing’. De schoen heeft ook rekkers in plaats van veters waardoor het in één beweging aan- of uit te trekken is, ideaal voor noodgevallen. De afstotende buitenkant beschermend tegen vlekken is bovendien afgewerkt met het internationale symbool van de zorgverlening.

Volledig scherm
Een van de ontwerpen van het kinderziekenhuis. © Nike

Nike brengt verschillende designs uit, waarvan er zes ontworpen zijn door patiënten uit het kinderziekenhuis in Oregon in de Verenigde Staten. De opbrengst daarvan gaat volledig naar het ziekenhuis. Volgens Nike zijn de schoenen vanaf  7 december verkrijgbaar. De kostprijs is nog niet bekend.