Volledig scherm
Het Cinnamon Grand hotel in Colombo waar minstens één dode viel bij de explosie in een van de restaurants. © Screenshot YouTube

Nog niets bekend over Nederlandse slachtoffers

Bij de reisbureaus TUI en Thomas Cook is nog niet bekend of zich ook Nederlandse toeristen bevinden onder de slachtoffers die in Sri Lanka zijn gevallen bij de aanslagen. 

De gasten van deze reisorganisaties zijn in elk geval niet ondergebracht in de hotels die doelwit waren van de aanslagen, zeggen de woordvoersters.

,,Maar mogelijk waren ze elders of brachten ze een bezoek aan een van de getroffen kerken. We zijn nog druk bezig om het uit te zoeken’’, zegt een woordvoerster van Thomas Cook.

Ook bij alarmcentrale SOS International is nog niets bekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt eveneens of er meldingen zijn van Nederlandse slachtoffers.

Volledig scherm
Locaties aanslagen sri lanka © adr
  1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
    VIDEO

    Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

    Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”