Noodhulp Nederlandse militairen aan Bahama’s afgerond

videoNederland is de noodhulp aan de door de orkaan Dorian getroffen Bahama’s aan het afronden. Het ministerie van Defensie meldt dat vandaag is begonnen met het terugbrengen van militairen en materieel vanaf het eiland Abaco naar de Zr.Ms. Johan de Witt. Dat gebeurt eerder vanwege de verslechterende weersomstandigheden.

Nederlandse militairen op de Bahama's.
Volledig scherm
Nederlandse militairen op de Bahama's. © Ministerie van defensie.

Het tweede marineschip dat naar de Bahama’s was gevaren voor de hulpverlening, de Zr. Ms. Snellius, is al op weg terug naar Curaçao.

De afgelopen week hebben 550 Nederlandse, 50 Duitse en 50 Franse militairen noodhulp geboden aan de inwoners van Abaco. ,,We laten als militairen echt iets goeds achter, waar de lokale autoriteiten en bevolking van Abaco verder aan kunnen bouwen”, zei kapitein Roland van den Akker, die een coördinerende rol speelde bij de hulpverlening. 

,,In een aantal dagen zijn er legio resultaten geboekt”, vervolgt hij. ,,De militairen bouwden een brug die het noorden met het zuiden van het eiland verbindt. De haven is opgeruimd en het hospitaal is voorzien van elektriciteit en stromend water. Het personeel van het ziekenhuis kreeg bijstand van militaire medici om weer op gang te komen na de tropische storm. Wegen zijn vrijgemaakt. Hierdoor kan er begonnen worden met de wederopbouw.”

Nederlandse militairen op de Bahama's.
Volledig scherm
Nederlandse militairen op de Bahama's. © Ministerie van defensie.