Satellietbeelden van gisteren, gemaakt door het commerciële bedrijf  Maxar Technologies, tonen schade rond de Russische strategische bommenwerpers.
Volledig scherm
Satellietbeelden van gisteren, gemaakt door het commerciële bedrijf Maxar Technologies, tonen schade rond de Russische strategische bommenwerpers. © AFP

Oekraïense drones hebben Moskou binnen bereik

De Oekraïense aanval op twee militaire vliegvelden in Rusland zorgt voor de nodige onrust in Moskou, aldus waarnemers. Voor het eerst deze oorlog heeft Oekraïne aangetoond dat het in staat is ver te gaan om raketaanvallen op Oekraïense steden te voorkomen. Ook Moskou lijkt binnen bereik.

  1. LIVE | Wagner-baas daagt Zelenski uit, Nederland steunt Oekraïne met ruim 1 miljard
    OORLOG OEKRAÏNE

    LIVE | Wag­ner-baas daagt Zelenski uit, Nederland steunt Oekraïne met ruim 1 miljard

    De baas van de Russische paramilitaire groep Wagner, Yevgeny Prigojine, verscheen maandag aan boord van wat hij een Su-24 bommenwerper noemde die terugkeerde van een bombardement op Bakhmout, het epicentrum van de gevechten in het oosten van Oekraïne. Hij daagde de Oekraïense president Volodimir Zelenski uit tot een luchtduel. ‘Als je wilt, ontmoeten we elkaar in de lucht.’ Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.