Fred Westerbeke, hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket en coördinator van het Joint Investigation Team, reageert tijdens een persconferentie op het rapport van de OVV over de ramp met vlucht MH17.
Volledig scherm
Fred Westerbeke, hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket en coördinator van het Joint Investigation Team, reageert tijdens een persconferentie op het rapport van de OVV over de ramp met vlucht MH17. © anp

OM spreekt van aanslag op MH17: het draait om moord

Op basis van de conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat vlucht MH17 is neergehaald met een BUK-raket spreekt het Openbaar Ministerie van een aanslag. Dat heeft hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke dinsdag gezegd.

  1. Thaise regering treedt hard op tegen protesten

    Thaise regering treedt hard op tegen protesten

    Het nooddecreet werd door de autoriteiten uitgevaardigd nadat de demonstranten zich bij het kantoor van de premier hadden verschanst. Eerder stelden ze zich op in het zicht van de koninklijke autocolonne, die onderweg was naar een boeddhistische ceremonie. Onder het decreet worden onder meer samenscholingen van meer dan vijf personen verboden. De politie hield pro-regeringsdemonstranten, die zich onderscheidden door gele t-shirts te dragen, en anti-regeringsbetogers grotendeels gescheiden.