Valentina Matvijenko, voorzitter van het Russische parlement, uit stevige kritiek op de chaotische mobilisatie.
Volledig scherm
Valentina Matvijenko, voorzitter van het Russische parlement, uit stevige kritiek op de chaotische mobilisatie. © epa

‘Onaanvaardbare toestanden’: bondgenoten Poetin woedend over ‘fouten’ bij mobilisatie

De gedeeltelijke militaire mobilisatie in Rusland leidt niet alleen tot publieke woede en protestacties. Ook trouwe bondgenoten van Poetin uiten kritiek op de chaotische organisatie. De voorzitters van het Russische parlement hebben zondag hun zorgen geuit. Ze klagen op Telegram over ‘onaanvaardbare toestanden’.

7 reacties

 • Peter Bours

  2 maanden geleden
  Bij mijn weten vragen landen zelf of ze lid mogen worden van de Navo en niet andersom. En dat in alle vrijheid. Omgekeerd heb ik niet de indruk dat landen zich vrijwillig én in vrijheid bij Rusland willen behoren. Europa heeft gekozen solidair re zijn met Oekraïne. De échte test komt nog maar het is Rusland verslaan of verzinken in slavernij door chantage en brute moord.
 • Thoni Cardani

  2 maanden geleden
  @ Henry Ebbers. Rusland werd in het nauw gedreven? Je laat je vast nog veel meer wijs maken. Rusland heeft teveel expansiedrift en heeft al eerder laten zien de grenzen van autonome staten niet te respecteren. Mogen landen in het vrije westen zich dan daartegen niet gezamenlijk verdedigen? Geen enkel Navo-lid heeft Rusland ooit bedreigd laat staan echt aangevallen. Dat Finland en Zweden lid willen worden van de Navo heeft Rusland zelf uitgelokt. Rusland doet net als jij: de feiten verdraaien.
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  nee henry, de mensen zien dat het regime ook anders kan. En zodoende sluiten meer landen zich aan. Die kiezen ook zelf hun regering. NOu ja, behalve hongarije.
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Henry Ebbers. Poetin heeft de Krim geannexeerd. Ruslabd heeft jarenlang seperatisten in de Donbasregio gesteund. Rusland is mede verantwoordelijk voor het neerhalen van de MH17. Poetin vertelde een jaar geleden dat Rusland met 150.000 militairen alleeen maar op oefening was aan de grens met Oekraine. Rusland wilde in Oekraine een marionettenregering in het zadel helpen. Het begint in de wereld onderhand wel door te dringen wat Poetin van plan was. Zweden en Finland zagen dat ook in!
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Henry Ebbers; Er zou een neutrale zone van landen zijn tussen actieve NAVO landen en Rusland waar volgens mij niets gezegd is over niet uitbreiden van de EU. EU en NAVO zijn geheel verschillend, de EU is niet militair. Het is bovendien echter Rusland geweest die als eerste de Krim heeft geannexeerd (en de brug tussen Rusland en de Krim gebouwd heeft) en daarmee zelf die neutrale zone geschonden heeft. Pas daarna is de NAVO actief geworden in de Oost Europese landen wat begrijpelijk is.
 1. Dit is wat we weten over het familiedrama in België: ‘Toen de roes van de drugs voorbij was, zag hij zijn vrouw en kindje liggen’
  PREMIUM

  Dit is wat we weten over het familiedra­ma in België: ‘Toen de roes van de drugs voorbij was, zag hij zijn vrouw en kindje liggen’

  Hij was onder invloed van cannabis en cocaïne. Zij kon zijn drugsgebruik niet meer aanzien en zou hem er op hebben aangesproken. En dat was niet voor het eerst. Wat er volgde, die vrijdagavond in hun nieuwe flatje, was pure horror. Ismael Y. (33) ontplofte en wurgde zijn zwangere vrouw Cennet en hun zoontje (5). Dit is wat we nu weten over het drama in het Belgische Dendermonde.