Een demonstratie tegen buitensporig politiegeweld jegens zwarte Amerikanen in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn in 2020.
Volledig scherm
Een demonstratie tegen buitensporig politiegeweld jegens zwarte Amerikanen in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn in 2020. © AP

Ook Huis van Afgevaardigden VS stemt in met herdenking einde slavernij als nationale feestdag

In navolging van een unanieme 'ja'-stem in de Senaat heeft ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden woensdag ingestemd met een wetsvoorstel om van Juneteenth, de dag waarop de afschaffing van de slavernij in de Verenigde Staten wordt herdacht, een nationale feestdag te maken. 

  1. Man raakt gewond door aanval beer en verschuilt zich daarna een week in hutje voor stalkend roofdier

    Man raakt gewond door aanval beer en verschuilt zich daarna een week in hutje voor stalkend roofdier

    De Amerikaanse kustwacht heeft vorige week een man gered die in de wildernis van Alaska was aangevallen door een grizzlybeer en daarna in zijn hutje een week lang door het dier werd gestalkt. Gewond, uitgeput vanwege de weinige slaap en met nog slechts twee kogels in zijn pistool, werd de man op leeftijd uiteindelijk gespot door reddingswerkers in een toevallig overvliegende helikopter. Ze hadden de groot opgeschreven noodkreet op het dak van het hutje gezien: ‘SOS’ en ‘Help me'.