Ursula von der Leyen met de Servische president Aleksandar Vucic, de Franse president Emmanuel Macron en Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, voorafgaand aan de EU-top.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen met de Servische president Aleksandar Vucic, de Franse president Emmanuel Macron en Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, voorafgaand aan de EU-top. © REUTERS

Ook Westelijke Balkan eist Europese toenadering: ‘Anders vult Rusland die ruimte op’

EU-topOok de Westelijke Balkan (onder meer Servië, Kosovo en Albanië) rekent op snelle toenadering uit Brussel nu Oekraïne, Moldavië en - met enige vertraging - ook Georgië later vandaag in sneltreinvaart kandidaat-EU-lidstaat worden. De zes landen bepleiten hun zaak vandaag op een top met alle 27 nationale EU-leiders.

 1. Belgische minnaar schiet vrouw (32) door hoofd en rijdt met haar in kritieke toestand naar zijn zus
  PREMIUM
  met video

  Belgische minnaar schiet vrouw (32) door hoofd en rijdt met haar in kritieke toestand naar zijn zus

  Een 32-jarige Belgische vrouw is zaterdagnacht in het ziekenhuis overleden nadat haar 30-jarige minnaar haar door het hoofd had geschoten. Na zijn daad nam hij haar in kritieke toestand mee in de auto naar zijn zus, waar hij alles opbiechtte. ,,Ze stuurde me omstreeks 20.00 uur nog dat ze op weg naar huis was”, vertelt de echtgenoot van het slachtoffer. ,,Dat is het laatste wat ik van haar gehoord heb.”
 2. Noodtoestand aan Amerikaans-Mexicaanse grens: ‘Biden moet nu ingrijpen’

  Noodtoe­stand aan Amerikaans-Mexicaanse grens: ‘Biden moet nu ingrijpen’

  51 migranten uit Midden-Amerika bezweken deze week in een oververhitte vrachtwagen langs een smokkelroute in Texas. De gruwelijke gebeurtenis illustreert het migratieprobleem waar de Verenigde Staten al jaren mee kampt. Veel Amerikanen en migranten hopen dat president Joe Biden het strenge migratiebeleid van voorganger Donald Trump hervormt. Het lijkt echter maar niet te lukken om een goede oplossing te vinden.