Reddingswerkers bij een kolenmijn in Chongqing. (archieffoto)
Volledig scherm
Reddingswerkers bij een kolenmijn in Chongqing. (archieffoto) © AP

Opnieuw dodelijk mijnongeluk in China: 21 doden

UpdateIn China zijn 21 mijnwerkers om het leven gekomen toen een deel van de mijn instortte. Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldde op basis van de lokale autoriteiten in eerste instantie dat er 19 doden waren en er nog twee mensen in de mijn vastzaten, maar daarvan zijn inmiddels ook de lichamen gevonden.

Het ongeluk gebeurde zaterdagmiddag in een kolenmijn in de provincie Shaanxi in het midden van het land. Op dat moment waren 87 mensen ondergronds aan het werk. De meesten konden veilig uit de mijn worden getakeld. Een onderzoek naar de toedracht van het ongeluk wordt ingesteld.

In China zijn problemen met de ondergrondse winning van delfstoffen, vooral kolen, aan de orde van de dag. Slechte veiligheidsmaatregelen en onderhoud, ontbrekend toezicht en vriendjespolitiek bij lokale overheden maken elk jaar honderden slachtoffers.

In december vielen nog zeven doden en drie gewonden in de Chinese stad Chongqing toen een de verbinding tussen een aantal voertuigen in een mijnschacht afbrak, waardoor een van de voertuigen naar beneden stortte.