Opnieuw krachtige aardbeving in Californië

VideoDe Amerikaanse staat Californië is wederom getroffen door een zware aardbeving, nu met een kracht van 7,1. Dat meldt het Amerikaans seismologisch instituut USGS. Het epicentrum lag nabij de stad Ridgecrest op 800 meter diepte. Donderdag was er al een beving met de kracht van 6,4 gemeten, die wordt nu de ‘voorschok’ genoemd.

In Ridgecrest komen veel schademeldingen binnen. Meerdere huizen zijn in brand gevlogen en veel gasleidingen zijn gesprongen. Er zijn geen doden gevallen, maar meerdere mensen raakten wel gewond. De brandweer meldt dat huizen zijn verschoven en dat er overal barsten te zien zijn.

Luke Smith, eigenaar van een sportsbar in Ridgecrest, laat weten dat er ook bij hem veel schade is. ,,De tegels werden van het plafond geschud, de lampen zijn beschadigd en de flessen drank vielen naar beneden. Er waren drie klanten binnen, maar niemand raakte gewond.”

Kort na de beving zijn al meerdere naschokken met een kracht van 4 tot 4,7 gevoeld. De eerste schok was te voelen tot in Los Angeles, zo'n 250 kilometer verderop.

Bij de eerdere bevingen op donderdag kwamen geen mensen om het leven. Wel raakten twintig mensen gewond en zijn meerdere huizen afgebrand. Volgens de USGS hebben er sinds de beving van donderdag constant kleine naschokken met een kracht tussen de 2 en 3 plaatsgevonden.

Bekijk hieronder de beelden van de aardbeving van afgelopen donderdag:

Een woonwagen in Ridgecrest (Californië) is volledig verzakt na de aardbeving die het gebied trof
Volledig scherm
Een woonwagen in Ridgecrest (Californië) is volledig verzakt na de aardbeving die het gebied trof © AP
Volledig scherm
© AFP
 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.