Volledig scherm
Satellietbeeld van tropische storm Florence voor de oostkust van Amerika © AFP

Orkaan Florence zit overdracht van NAVO-commando in de weg

Orkaan Florence gaat niet alleen gepaard met de evacuatie van honderdduizenden Amerikanen, ook de NAVO heeft er last van. Vanwege de naderende storm wordt de commando-overdracht van het hoofdkwartier vervroegd.

De overdracht van het commando van het hoofdkwartier van het bondgenootschap aan een Franse luchtmachtgeneraal in Norfolk in de Amerikaanse staat Virginia is verplaatst en vervroegd vanwege de verwachte zware windstoten.

De ceremonie zou donderdag (lokale tijd) plaatsvinden aan boord van het vliegdekschip USS George H.W. Bush, maar dat is geschrapt. De overdracht wordt nu woensdag gehouden in het hoofdkwartier op de marinebasis in Norfolk, waar personeel uit 26 NAVO-landen werkt.

Marineschepen hebben vanwege de naderende orkaan eerder de opdracht gekregen de basis te verlaten. De orkaan wordt donderdag aan land verwacht in North en South Carolina. Daar is net als in Virginia en Maryland de noodtoestand afgekondigd.

  1. Patholoog na nieuw onderzoek: Diana was niet zwanger

    Patholoog na nieuw onderzoek: Diana was niet zwanger

    Meer dan twintig jaar na het tragische overlijden van de Britse prinses Diana blijven een heleboel theorieën opduiken. Zo wordt verteld dat ze zwanger zou zijn geweest op het moment van het ongeluk. Richard Shepherd, een forensisch patholoog, onderzocht opnieuw het lichaam van de prinses en laat aan de Daily Mail weten dat er geen bewijs was dat zwanger was. Hij onthult ook hoe de prinses het ongeluk overleefd zou kunnen hebben.