Hester Somsen in haar tijd als ambassadeur in Libanon: bij de Libanese legergeneraal Kahwagi, ontvangst van minister Lilianne Ploumen en minister Bert Koenders.
Volledig scherm
PREMIUM
Hester Somsen in haar tijd als ambassadeur in Libanon: bij de Libanese legergeneraal Kahwagi, ontvangst van minister Lilianne Ploumen en minister Bert Koenders. © www.lebarmy.gov.lb

Oud-ambassadeur terug in Beiroet om crisis op hard getroffen ambassade te bezweren

Oud-ambassadeur Hester Somsen is terug in Beiroet. Als zaakgelastigde vervangt ze ambassadeur Jan Waltmans. Die reisde deze week terug naar Nederland met het lichaam van zijn vrouw, Hedwig, die na de explosie van vorige week overleed.

  1. Van moord verdachte MMA-broers overgeplaatst naar isoleercel na vechtpartij in gevangenis

    Van moord verdachte MMA-broers overge­plaatst naar isoleercel na vechtpar­tij in gevangenis

    De twee omstreden Italiaanse vechtsporters Marco en Gabriele B., die verdacht worden van de brute moord op een kok (21) in opleiding, zijn opnieuw in opspraak geraakt. De broers zitten momenteel in complete afzondering in een zwaarbeveiligde gevangenis in Rome nadat ze gezamenlijk een Marokkaanse medegevangene mishandelden. De familie van de aangevallen man overweegt een klacht tegen de vechtsporters in te dienen, melden Italiaanse media vandaag.
  2. Nederlandse directeur zendingsorganisatie aangeklaagd voor seksueel misbruik in Malawi

    Nederland­se directeur zendingsor­ga­ni­sa­tie aange­klaagd voor seksueel misbruik in Malawi

    Een 49-jarige Nederlandse financieel directeur van een zendingsorganisatie in Malawi is aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van studenten en werknemers. Uit een verklaring die hij voor de politie aflegde, geeft hij de seksuele handelingen met twee vermeende slachtoffers toe. Van dwang zou volgens hem echter geen sprake zijn, maar personen die aangifte deden weerspreken dat. De man riskeert maximaal 14 jaar celstraf.