Volledig scherm
Speciale troepen houden de man aan die dreigde een brug in Kiev op te blazen. © REUTERS

‘Oud-soldaat’ Oekraïense leger dreigt brug op te blazen in Kiev

Een man is vandaag in de Oekraïense hoofdstad Kiev opgepakt nadat hij vanuit zijn auto was begonnen te schieten. Ook dreigde hij de brug over de rivier Dnjepr, waar hij op stond, op te blazen.

Volledig scherm
Een groot aantal politieauto's, een pantserwagen en bewapende agenten kwam ter plaatse © EPA

De man blokkeerde het verkeer door zijn auto overdwars neer te zetten. Daarnaast lag het metroverkeer in de metropool enige tijd stil, maar voor zover bekend vielen er geen doden of gewonden. Op sociale media klaagden veel Oekraïners vooral over de files die ontstonden door het voorval.

Een groot aantal politiewagens en bewapende agenten kwam ter plaatse, terwijl speciale eenheden en sluipschutters de brug bewaakten. De politie van Kiev liet weten dat het incident ongeveer twee uur duurde. Een politiefunctionaris zei dat de eenheden het incident beschouwden als ‘een voorbereiding op een terroristische daad’.

Verschillende media meldden dat het gaat om een oud-soldaat van het Oekraïense leger. Hij zou van de Krim komen, het eiland dat in 2014 werd geannexeerd door Rusland. Burgemeester Vitali Klitsjko van Kiev vertelde journalisten dat de dader mogelijk onder invloed was van drugs of alcohol.

Volledig scherm
Speciale eenheden en sluipschutters bewaakten de brug over de Dnjepr. © EPA
 1. Overwinning voor ouders doodgereden tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Overwin­ning voor ouders doodgere­den tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Britse agenten gaan in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië. ,,We rusten niet voordat we gerechtigheid voor Harry hebben”, laat een woordvoerder van de familie vandaag weten.
 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

  Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

  Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.