Volledig scherm
De paus nam acht migrantenkinderen mee voor een ererondje over het Pietersplein. © EPA

Paus bezorgt jonge vluchtelingen onvergetelijke dag met rondje Pietersplein

Paus Franciscus heeft aan het begin van zijn wekelijkse audiëntie acht migrantenkinderen rondgereden op het Pietersplein in Rome. De kerkvorst bezorgde de vluchtelingetjes, uit Syrië, Nigeria en Congo, achterin zijn pausmobiel een onvergetelijke dag.

Volledig scherm
De paus op de foto met zijn jonge gasten. © AP

De kinderen kwamen onlangs aan in Italië via Libië. Gezeten in het pauselijke voertuig maakten ze een ererondje voor het Vaticaan. Zichtbaar genietend van de aandacht, maar ook een beetje onwennig, zwaaiden ze naar het verzamelde publiek.

Soms ging even goedkeurend een duim de lucht in. Na rond het plein te zijn gezoefd, kreeg de paus een knuffel en was er tijd voor een selfie met Christus’ plaatsvervanger op aarde. De Paus heeft onlangs hard uitgehaald naar de Italiaanse overheid en opgeroepen migranten te verwelkomen en op te nemen. 

Volledig scherm
Na afloop was er tijd voor een knuffel... © REUTERS
Volledig scherm
... en een selfie met de paus. © AP
  1. Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arrestaties in Parijs
    Update

    Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arresta­ties in Parijs

    De eerste verjaardag van de ‘Gele Hesjes’ is in Parijs uitgedraaid op rellen. Deelnemers aan de onlusten, van wie er veel in het zwart gekleed waren en hun gezicht bedekt hielden, vernielden de gevel van een bankfiliaal, staken enkele auto’s en vuilnisbakken in brand en smeten straatstenen en flessen naar de oproerpolitie. In de Franse hoofdstad zijn tot halverwege vanavond bijna 150 mensen opgepakt voor de onlusten.