De autoriteiten proberen de exacte route en alle stopplaatsen van het transport te bepalen om het zoekgebied te verkleinen.
Volledig scherm
De autoriteiten proberen de exacte route en alle stopplaatsen van het transport te bepalen om het zoekgebied te verkleinen. © via REUTERS

Piepklein, maar levensgevaarlijk: Australië zoekt al twee weken naar radioactieve capsule

In Australië is grote ongerustheid ontstaan over een piepkleine capsule van amper 8 millimeter die de autoriteiten zijn kwijtgeraakt. Een route van maar liefst 1400 kilometer wordt minutieus uitgekamd om het verloren pakketje op te sporen. De capsule is radioactief en dus mogelijk levensgevaarlijk.

  1. Minstens 13 doden bij politie-actie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendeleider

    Minstens 13 doden bij politie-ac­tie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendelei­der

    Bij een politie-inval in een sloppenwijk in de buurt van Rio de Janeiro zijn donderdag tenminste 13 mensen omgekomen. Onder de doden is een beruchte leider van een drugsbende uit het noorden van Brazilië die sinds 2019 voortvluchtig was, aldus de plaatselijke politie. ,,Er zijn 13 doden, twee mensen zijn gearresteerd en een grote hoeveelheid wapens is in beslag genomen”, vertelde politiewoordvoerder Fabricio Oliveira op een persconferentie.