Poetin aan Xi: ‘We staan open voor onderhandelingen over Oekraïne’

met VideoBij aanvang van hun eerste ontmoeting deze week in Moskou hebben de Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hun vriendschappelijke banden benadrukt. Ze spraken hun wederzijds respect uit en kondigden aan te zullen praten over Oekraïne.

12 reacties

 • PGH litjens

  3 maanden geleden
  Als gewone burger terug kijkend op de ontmoeting tussen de leiders van Rusland en China moet ik toch opmerken dat hier al een oorlog een jaar gaande is met alle mogelijke vernielingen maar ook het sneuvelen van zo'n 70.000 jonge russische soldaten. Bij een moderne wereldleider past overleg en omdat beide heren niet komen met het stoppen kunnen deze beter vervangen door wereldleiders met constructieve voorstellen. Omdat er overal zoveel mensen wonen is oorlog niet meer van deze tijd maar overleg.
 • Henk Houwers

  3 maanden geleden
  Xi is nog niet veel verder gekomen dan Poetin uit te nodigen in China.
 • PGH litjens

  3 maanden geleden
  at Loek van Bokhoven , zit Noord Korea ook in het complot met zijn wapengekletter en raketproeven. Dan is het aan China aan te geven welke richting het uitgaat.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Michel Fijen,2008 oorlog Rusland en Georgië. Rusland pikt stukken van Georgië in.2014 begint Rusland oorlog om de Krim. 2022 begint Rusland oorlog tegen Oekraïne. Zal de rest van je gegevens ook wel niet kloppen.
 • Jessica Berends

  3 maanden geleden
  Xi kijkt, leert van de fouten van Poetin en herhaalt straks het trucje in Taiwan. Dit is een hele enge ontwikkeling. We zijn gewaarschuwd.