De arrestatie van Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, leidde afgelopen donderdag tot een golf van geweld en chaos in de plaats Culiacán.
Volledig scherm
De arrestatie van Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, leidde afgelopen donderdag tot een golf van geweld en chaos in de plaats Culiacán. © AFP

‘Politie arresteerde twee zonen van El Chapo: één ontsnapte en startte geweld’

videoNiet één maar twee zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo werden afgelopen donderdag in het Mexicaanse Culiacán aangehouden. Ivan Archivaldo Guzman (39) werd snel bevrijd door gewapende handlangers van het Sinaloakartel en gaf vervolgens het sein tot het genadeloze spoor van geweld dat uiteindelijk leidde tot de vrijlating van zijn halfbroer Ovidio (28).  Dat meldt de New York Times op basis van bronnen. 

 1. In Mexico gearresteerde zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld
  Play
  video

  In Mexico gearres­teer­de zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

  Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen en is vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.
 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Politie schiet ongewapende 13-jarige dood in VS
  Play

  Politie schiet ongewapen­de 13-jarige dood in VS