Demissionair premier Mark Rutte loopt over straat bij het Binnenhof.
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte loopt over straat bij het Binnenhof. © ANP

Poolse regering haalt uit naar Rutte: ‘Laatste persoon die ons de les mag lezen’

De regering van Polen heeft uitgehaald naar demissionair premier Mark Rutte. De Nederlander is volgens een Poolse regeringswoordvoerder ‘de laatste persoon’ die zijn land de les mag lezen over problemen met de rechtsstaat.

10 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Wat een bekrompen reacties hier, Rutte zegt alleen maar waar het op staat. Landen als Polen, Hongarije en Slovenië hebben momenteel niets in de EU te zoeken.
 • Kees van Weteringen

  1 jaar geleden
  Volledig terecht! Waar haalt neerlands bekendste leugenaar, bedrieger en dief het lef vandaan?
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  Wil Rutte soms ook de "Rutte Doktorine in Polen doorvoeren ??? Laat hij maar achter de 6 Miljard euro aan gaan die Nederland nog niet heeft opgevraagd in Brussel, ( Ik kijk er niet van op dat ze dat helemaal NIET doen ) Polen zit er beter achteraan .( 28 Miljard )
 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  Rutte is momenteel de beste bommenlegger onder het verrotte Europese kapitalistische systeem. Ben benieuwd wat voor baantje hij straks krijgt aangeboden van het WEF wanneer we eindelijk van hem zijn verlost.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Kan wel wezen, maar in dit land mogen we nog gewoon lekker lhtbi, of feministisch zijn (zoals ondergetekende), en van onze vrijheid genieten. We mogen nog naar scholen die niet onder invloed staan van de regering. We hebben nog vrije verkiezingen zonder breidel. We hebben nog de beschikking over vrije pers en vrijheid van meningsuiting èn we mogen ook deze reactiemogelijkheid benutten om onze aversie tegen onze minpres te uiten, zoals hieronder. Als ik mag kiezen dan zit ik liever hier dan daar.