Volledig scherm
De Siberische tijger © Shutterstock

Populatie Siberische tijger in één jaar verdubbeld

Het gaat onverwacht goed met de Siberische tijger. Tijdens de jaarlijkse telling in Rusland zijn liefst twee keer meer exemplaren geteld dan in 2017. Daarnaast werden ook meer welpjes geteld dan verwacht. 

De Siberische tijger spotten is een zeldzaamheid. De enorme katachtige wordt met uitsterven bedreigd en wereldwijd wordt de populatie geschat op een schamele 430 tijgers. In het Bikin National Park, waar de Siberische tijger intensief beschermd wordt, werden in 2017 slechts tien exemplaren geteld. Dit jaar was er positief nieuws en liep de teller op tot liefst twintig volwassen tijgers en zes welpjes. 

Één vrouwtje had liefst vier jongen bij zich. ,,Dit is echt heel zeldzaam en een bewijs dat de tijgers zich veilig en op hun gemak voelen in het park", aldus Vladimir Popov, hoofd wetenschappelijk onderzoek van het park tegenover het WNF.

  1. ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschreven’

    ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschre­ven’

    De Britse premier Theresa May zou Mark Rutte gisteravond hebben gewaarschuwd dat achttien maanden onderhandelen over de brexit voor niets zijn geweest als de andere EU-landen haar nu niet tegemoet komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het privéoverleg, waar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron bij waren, kwam na een paar zeer moeilijke dagen voor May in Brussel.
  2. Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Afgelopen donderdag heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in een school in de gemeente Rethel in de Franse Ardennen. Agathe, een vierjarig meisje, stierf plotseling tijdens de speeltijd. Volgens de hulpdiensten overleed ze aan een hartstilstand. Voor de ouders van het meisje is het een onbeschrijfelijk groot drama omdat ze vier jaar geleden hun zoontje Gabriel op een gelijkaardige manier verloren.