Leden van een speciale politie-eenheid begeleiden Stephan Ernst na diens voorgeleiding bij het federaal Hooggerechtshof in Karlsruhe naar een helikopter die hem terugbrengt naar de gevangenis in Kassel.
Volledig scherm
Leden van een speciale politie-eenheid begeleiden Stephan Ernst na diens voorgeleiding bij het federaal Hooggerechtshof in Karlsruhe naar een helikopter die hem terugbrengt naar de gevangenis in Kassel. © EPA

Proces van het jaar in Duitsland: ‘Duo doodde politicus die zich inzette voor vreemdelingen’

In Frankfurt begint morgen de rechtszaak tegen twee extreemrechtse veertigers die beschuldigd worden van de moord op een regionale politicus van de CDU-partij van Angela Merkel, in juni vorig jaar. De hoofdverdachte in wat ‘het proces van het jaar’ wordt genoemd staat daarnaast terecht voor poging tot moord op een asielzoeker, begin 2016. Vreemdelingenhaat zou in beide gevallen het motief zijn geweest.

 1. Bolsonaro: Illegale houtkap Amazone in 2030 beëindigd

  Bolsonaro: Illegale houtkap Amazone in 2030 beëindigd

  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft in een brief aan zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden beloofd om tegen 2030 een einde te maken aan illegale ontbossing in het Amazonegebied. De rechts-populistische leider zei dat dit doel alleen kan worden bereikt met ,,aanzienlijke middelen’’ en dat hij hoopt te kunnen rekenen op ,,alle mogelijke steun’’ van de internationale gemeenschap, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld.
 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Politie schiet ongewapende 13-jarige dood in VS
  Play

  Politie schiet ongewapen­de 13-jarige dood in VS