Vrijwilligers trachtten deze week een groep van zeven gestrande orka's te redden in Argentinië. Ze konden worden teruggeduwd in zee, eentje overleefde het niet.
Volledig scherm
Vrijwilligers trachtten deze week een groep van zeven gestrande orka's te redden in Argentinië. Ze konden worden teruggeduwd in zee, eentje overleefde het niet. © AP

Rammende orka’s hadden redenen gestrest te zijn

Wetenschappers zijn er nog niet over uit waarom een groep orka’s eerder deze maand zeezeilers aanvielen in de Straat van Gibraltar. Maar inmiddels ontbreekt het niet aan mogelijke verklaringen voor het opmerkelijke gedrag.

  1. Progressieve Amerikaanse opperrechter en voorvechter vrouwenrechten Bader Ginsburg (87) overleden
    UPDATE/VIDEO

    Progressie­ve Amerikaan­se opperrech­ter en voorvech­ter vrouwen­rech­ten Bader Ginsburg (87) overleden

    In haar huis in Washington is de Amerikaanse progressieve opperrechter Ruth Bader Ginsburg (87) overleden. Dat heeft het hooggerechtshof in de VS vrijdagavond bekendgemaakt. Het overlijden van de oudste rechter van het hoogste Amerikaanse rechtscollege biedt president Donald Trump de mogelijkheid een conservatieve rechter te benoemen. Oud-president Barack Obama vindt dat tot na de presidentsverkiezing moet worden gewacht met het benoemen van een opvolger.