Jeffrey Epstein
Volledig scherm
Jeffrey Epstein © AP

Rechtbank sluit zaak tegen Epstein

Een Amerikaanse rechtbank heeft de strafzaak tegen Jeffrey Epstein formeel gesloten. De van kindermisbruik verdachte multimiljonair pleegde eerder deze maand zelfmoord in de gevangenis. Het onderzoek richt zich nu op eventuele handlangers van Epstein. 

Rechter Richard Berman zei eerder al dat hij verplicht was de zaak te sluiten. Hij gaf nog wel een podium aan vrouwen die zeggen als tiener misbruikt te zijn door Epstein. Ze kregen daardoor alsnog de kans hun verhaal te doen in de rechtszaal.

Handlangers

Aanklagers zeggen dat het onderzoek naar de vermeende misdrijven van de steenrijke Epstein gewoon doorgaat. Dat de zakenman niet meer kan worden vervolgd, betekent volgens hen niet dat eventuele handlangers nu ook vrijuit gaan.

Epstein is op 10 augustus levenloos aangetroffen in zijn cel. Uit onderzoek bleek dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Advocaten van de multimiljonair hebben vraagtekens gezet bij die conclusie.

  1. Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavirus

    Bewoners Italiaans stadje blijken allemaal immuun voor coronavi­rus

    De ruim duizend inwoners van het stadje Ferrera Erbognone in het noorden van Italië blijken geen van allen vatbaar voor het coronavirus. Terwijl in omliggende gemeenten op grote schaal sprake is van Covid-19-besmettingen en - doden heeft het plaatsje in de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije nergens last van. Wetenschappers vermoeden dat de inwoners op de een of andere manier immuun zijn voor de ziekte. Analyses van hun bloed moeten aantonen hoe dan kan.