Reconstructie moord op Vlaamse Jill (36) loopt uit de hand: Politie pakt zus van slachtoffer op

Er is grote onrust ontstaan tijdens de reconstructie van de moord op Jill Himpe in het Belgische Aalbeke. De zus van het slachtoffer begon te geëmotioneerd te schreeuwen naar de dader, en moest door de politie worden opgepakt omdat de situatie anders zou escaleren. De 36-jarige Jill werd dinsdagochtend vermoord door haar ex, Ridouan O.

Jill Himpe werd afgelopen dinsdagochtend op gruwelijke wijze vermoord door haar ex-partner Ridouan O. De twee waren al maanden uit elkaar, maar hadden om onduidelijke reden een afspraak gemaakt op een parkeerstrook langs de weg. Daar sneed O. de keel van Jill door. Vervolgens legde hij haar lichaam in haar auto, en reed hij daarmee naar het huis van haar moeder. Hij dumpte het lichaam in de woning, en werd enkele uren later aangehouden.

Reconstructie

Volledig scherm
Een zus van het slachtoffer werd tijdens de reconstructie van de moord op Jill Himpe even meegenomen naar een combi. © @Photo News

Om alle feiten duidelijk te krijgen, organiseerde de Vlaamse politie vandaag een reconstructie. De verdachte ging onder begeleiding van agenten naar de twee locaties, om daar te vertellen hoe de situatie precies verlopen was. De reconstructie verliep absoluut niet rustig. Familieleden waren naar de locatie toegekomen, en schreeuwden woest naar O. en de agenten.

Onder andere de zus van Jill, Kim, kon haar emoties maar moeilijk de baas. ,,Menselijkheid is dood in België’’, schreeuwde ze naar agenten en de verdachte. Op een gegeven moment liep het zo uit de hand, dat Kim werd aangehouden door de politie omdat de situatie anders dreigde te escaleren.

De familieleden nemen het de politie kwalijk dat ze de Jill niet hebben beschermd. Ridouan O. bedreigde en belaagde Jill al meerdere keren afgelopen maanden. Bovendien steekt het bij de familieleden dat Ridouan onder volledige bescherming zijn verhaal mag doen. ,,Iedereen kijkt en luistert naar hem. Dit is precies wat hij wilde. Hij is heel gelukkig nu’’, vertelde zus Lois. Ook Jills moeder Caroline Deman is woest. De politie heeft de klachten niet serieus genomen, vindt ze. ,,Moet er eerst iets gebeuren voordat jullie actie ondernemen, vroeg ik ze. En ja, dat gaven ze nog toe ook’’, aldus Deman. ,,Nou bij deze, het is gebeurd.’’

Volledig scherm
Dader Ridouan kwam met een hoodie naar de reconstructie. © Florian Van Eenoo
Volledig scherm
Ridouan O. (39) sneed zijn ex-partner Jill Himpe (36) de keel over. © Hans Verbeke
Volledig scherm
De plaats van de moord, langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, was hermetisch afgesloten. © Hans Verbeke
Volledig scherm
De plaats van de moord, langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke, was hermetisch afgesloten. Agenten waakte erover dat het verkeer niet in de knoei geraakte. © Hans Verbeke
 1. Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

  Woede in Australië: agent schiet zwarte jongen neer, die daarna sterft omdat ziekenhuis dicht is

  In het noorden van Australië is een golf van verontwaardiging op gang gekomen nadat een zwarte tiener (19) door een politieagent werd neergeschoten en stierf omdat er geen medische zorg voor hem was. Duizenden mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de betrokken instanties. Constable Zachary Rolfe (28), de agent die volgens de demonstranten racistisch zou zijn, is gisteravond beschuldigd van moord.
 2. Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

  Onderzoeks­team MH17 op zoek naar Russische topfunctio­na­ris­sen

  Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct uit Moskou komen'.
 3. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
  PREMIUM

  Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

  Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.