ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Ruim 30.000 verdachten in Duitse misbruikzaak rond vaders die kinderen ‘uitwisselden’

In het onderzoek naar een misbruikzaak die vorig jaar aan het licht kwam in de buurt van het Duitse Keulen, zijn meer dan 30.000 onbekende verdachten in beeld gekomen. Dat maakte de minister van Justitie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen vanmiddag bekend. Het gaat volgens hem niet alleen om feiten gepleegd door individuele daders, maar om een sterk verweven onlinenetwerk van sympathisanten, vrienden, handlangers en mededaders.

 1. Brazilië onder druk gezet om omstreden ontbossingswet in te trekken

  Brazilië onder druk gezet om omstreden ontbos­sings­wet in te trekken

  Meerdere Europese multinationals dreigen de samenwerking met de Braziliaanse voedselindustrie te stoppen, als Brazilië doorgaat met een wet die volgens de bedrijven mogelijk meer ontbossing in het Amazonegebied in de hand werkt. De bedrijven hebben een open brief gestuurd aan de Braziliaanse regering. Het Nederlands-Belgische Ahold-Delhaize is een van de 39 ondertekenaars van de brief. Ook andere grote supermarktketens zoals Aldi en Lidl hebben hun handtekening onder de brief gezet.
 2. Duitse misbruikzaak dijt uit: al 18 verdachten, 6 kinderen geïdentificeerd en mogelijk spoor naar België

  Duitse misbruik­zaak dijt uit: al 18 verdachten, 6 kinderen geïdentifi­ceerd en mogelijk spoor naar België

  In het onderzoek naar een landelijke kindermisbruikzaak in Duitsland zijn nieuwe verdachten en slachtoffers in beeld gekomen. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen vanmiddag bekendgemaakt. Hoofdverdachte is een 27-jarige IT-specialist uit Münster. Een gemeenteambtenaar die privécontact met hem had, is per direct met vakantie gestuurd.
 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18