De vuurzee bij het vliegveld was enorm.
Volledig scherm
De vuurzee bij het vliegveld was enorm. © Twitter

Ruim 3500 huurauto’s vernietigd door vuurzee bij luchthaven Florida

Bij het Southwest Florida International Airport in de Verenigde Staten zijn meer dan 3500 huurauto’s vernietigd door een uitslaande brand. De voertuigen stonden tijdelijk op een grasveld bij de luchthaven in de stad Fort Myers geparkeerd, omdat er door de coronacrisis amper auto’s worden gehuurd. 

Volgens Amerikaanse media ging het om een gigantische vuurzee met rookwolken en ontploffingen die tot ver in de omgeving te zien en te horen waren. Circa tachtig vluchten met blushelikopters konden niet voorkomen dat het merendeel van de voertuigen geheel of gedeeltelijk in de as werd gelegd. 

Op een ander parkeerterrein, dicht bij de plek des onheils, stonden nog eens 3850 huurauto’s. Die raakten niet beschadigd. Volgens de jongste berichten zijn er geen slachtoffers gevallen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt momenteel onderzocht. Niet uitgesloten wordt dat het om brandstichting gaat door verhuurders die al geruime tijd zonder inkomsten uit de verhuur zitten.

  1. Duitse logopedist misbruikt kinderen met beperking, selecteerde slachtoffers op ernstige spraakstoornissen

    Duitse logopedist misbruikt kinderen met beperking, selecteer­de slachtof­fers op ernstige spraak­stoor­nis­sen

    Een 38-jarige logopedist uit het Duitse Würzburg is vandaag veroordeeld voor 64-voudig zwaar seksueel misbruik van zeven jongens met een lichamelijke of verstandelijke beperking, het filmen daarvan én verspreiden van de beelden op het Darknet. De slachtoffers waren tussen de twee en zes jaar oud en droegen vaak nog luiers. De politie kwam tijdens het onderzoek nog 44 verdachten van seksueel misbruik en het verspreiden van de kinderporno op het spoor.