Russische ex-kolonel verrast kijkers staatstelevisie: ‘Situatie aan front zal voor ons enkel erger worden’

met videoEen oud-kolonel heeft voor ophef gezorgd met zijn optreden op de Russische staatstelevisie. In een verbaal steekspel met de presentatrice en zonder een blad voor de mond te nemen, schetste Mikhail Khodarenok een realistisch beeld van de stand van zaken in Oekraïne. ‘De situatie op het front zal voor ons alleen maar erger worden.’

12 reacties

 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  @H. Roberts, ik snap je punt wel. Alleen, het is wel zo dat de Nederlandse 'mainstream' media continu aan factchecking doet, en kijkt of nieuwsberichten - zowel van Russische als van Oekraïense zijde - op waarheid geverifieerd kan worden. Is dan niet zo, dan gaat er doorgaans een duidelijke disclaimer mee. Het is inmiddels al lang duidelijk dat het Russische publiek een zeer eenzijdig verhaal voorgeschoteld krijgt van Poetin en zijn kliek, met beweringen die eenvoudig debunked kunnen worden.
 • Ale Kok

  1 maand geleden
  Poetin is zijn generaals aan het overrulen. Dat deed Hitler ook tegen het einde van WOII. Hoe het afliep is bekend.
 • H. Roberts

  1 maand geleden
  @Geert, Russische media wordt in o.a. Nederland gecensureerd. Dit vanwege de desinformatie die verspreid zou worden. Maar nu worden alleen de stukken uit diezelfde media geplukt om een bepaald beeld te schetsen. Oftewel, ze laten jou geloven wat zij graag willen dat jij gelooft. Pure westerse propaganda. Ik wil graag zelf nieuws uit Rusland volgen en bepalen wat ik wel of niet geloof/vertrouw. Onze media is niks beter dan de Russische.
 • Geert Loermans

  1 maand geleden
  H. Roberts, wat bedoel je nu eigenlijk: uit de Russische media wordt haalt? Ben je de Russische mediapoltiek aan het verdedigen? VerbaasD mij ten zeerste.
 • Elbert Jansen

  1 maand geleden
  Toch nog een Rus met verstand die kolonel Mikhail Khodarenok. Misschien wordt hij straks met een enkele reis naar Siberië verbannen.