Rutte krijgt steun voor aanval op Hongaarse premier: ‘Iedereen had wel tranen in de ogen’

UPDATE / VideoPremier Mark Rutte heeft de Hongaarse premier Victor Orbán ten overstaan van de andere EU-leiders uitgedaagd de officiële procedure te starten om de Europese Unie te verlaten. Ingewijden hebben aan persbureau ANP bevestigd dat Rutte dit tijdens de EU-top in Brussel tegen Orbán heeft gezegd. Rutte kreeg veel bijval tijdens de top. ,,Dit was wel heel heftig en indrukwekkend’’, aldus de premier na afloop van het beraad, dat tot diep in de nacht duurde.

7 reacties

 • berrie den vossen

  1 jaar geleden
  vrijheid is 'n hard bevochten voorrecht maar we hebben er 'n illusie van gemaakt. denk hier maar es over na ( als je dat kunt/ wilt.) Elk tegengeluid word niet geduld, men word voor labiel verklaard ( zoals in het toenmalige USSR ) vrijheid is vrijheid, of die vlag nou rood, groen of in de regenboogkleuren wappert. Onze vrijheid heeft te veel mensenlevens gekost. vrijheid interpreteren naar eigen inzicht is dwaas...of je nou links of rechtsom gaat.
 • m bruijn

  1 jaar geleden
  Zou Rutte wel weten hoe er op sommige scholen in Nederland les wordt gegeven? En dan bedoel ik niet de linksgeoriënteerde scholen.
 • Ron van Dijk

  1 jaar geleden
  Ik ben niet iemand die op de VVD zal stemmen, maar hier heeft hij mijn volle ondersteuning. Trouwens, walgelijk die reactie van Wilders. Maar ja, ik volg al twee decennia niet wat hij vanaf de zijkant staat te schreeuwen.
 • Richardson D

  1 jaar geleden
  Hou toch op. Zorg eerst dat dezelfde problemen, die hij Orban verwijt, in Nederland aangepakt en opgelost worden. Desnoods op dezelfde manier die hij van Orban eist.
 • Wilma van Well

  1 jaar geleden
  Chapeau Rutte!