Volledig scherm
Een manicure aan het werk. (Archieffoto, de personen op de foto komen niet voor in het verhaal.) © EPA

Schoonheidsspecialiste doodgereden vanwege onbetaalde rekening van 35 dollar

In Las Vegas is de 51-jarige schoonheidsspecialiste ‘Annie’ Nhu Nguyen uit Californië doodgereden door een klant die de rekening van haar manicure niet kon betalen. De vrouw sloeg vervolgens in een gestolen auto op de vlucht. De politie is een zoektocht gestart.

De klant probeerde zaterdag na haar manicure-behandeling de rekening van 35 dollar te betalen met een credit card, maar die bleek te zijn geblokkeerd. Ze zei dat ze nog geld in haar auto had liggen en liep vervolgens naar buiten.

De schoonheidsspecialiste en haar partner Sonny Chung, co-manager van Crystal Nails and Spa, vertrouwden de boel niet helemaal en liepen met haar mee. Niet zonder reden, want de klant stapte snel in haar auto en wilde ervandoor gaan. Toen Nhu Nguyen haar tegen wilde houden, werd ze geschept door de auto en 15 meter meegesleurd. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze aan haar verwondingen overleed.

Gerechtigheid

,,Ik probeerde de auto nog te stoppen met mijn handen, maar ze bleef maar richting mijn vrouw rijden", zei een geschokte Chung tegen het Amerikaanse medium The Daily Beast. ,,Ze was zo trots op onze nagelsalon. Haar familie was op bezoek voor de feestdagen, maar toch kon ze er niet wegblijven. We willen gerechtigheid en antwoorden op de vraag waarom iemand haar zou doden om een rekening.” 

De familie heeft een crowdfunding opgezet om haar begrafenis te bekostigen. Het streefbedrag, 10.000 dollar, is inmiddels al bereikt.

Verlaten auto

De politie probeert de identiteit van de vrouw, die rond de 25 jaar wordt geschat, te achterhalen en beschouwt het misdrijf als moord. De verdachte reed in een huurauto die drie weken daarvoor was gestolen, aldus de politie. De verlaten auto werd bij een nabijgelegen appartementencomplex gevonden.

De politie denkt niet dat de persoon die de auto heeft gehuurd, iets te maken heeft met de aanrijding.

Volledig scherm
Nhu 'Annie' Ngoc Quynh Nguyen © GoFundMe