Danny Lennon
Volledig scherm
Danny Lennon © screenshot YouTube/Clyde FC

Schotse voetbaltrainer Danny Lennon (50) valt in tijdens bekerwedstrijd eigen team

Danny Lennon (50), de coach van de Schotse amateurvoetbalclub Clyde FC, is gisteren in de 76ste minuut van een duel tegen Jong Celtic tot grote verbijstering van toeschouwers het veld op gerend om mee te doen aan de slotfase van de Glasgow Cup-wedstrijd. Voormalig profvoetballer Lennon scoorde niet, maar zijn door blessures geplaagde club won uiteindelijk met 3-1. 

Voorafgaand aan het duel had Danny Lennon - die 11 jaar geleden als voetballer met pensioen ging en coach werd - zijn naam al met een knipoog op het wedstrijdformulier laten zetten als potentiële invaller voor extreme situaties. Maar niemand dacht dat de trainer daadwerkelijk zou gaan deelnemen aan de wedstrijd. Groot was dan ook de verbazing toen hij in de tweede helft opeens opstond van de reservebank, een shirtje aantrok en besloot de gemiddeld 22 jaar jongere voetballers van ‘zijn’ Clyde FC fysiek te steunen. 

Complimenten

Naderhand werd Lennon op sociale media en in het stadion bedolven onder de complimenten. Zelf vindt hij niets bijzonders aan zijn spraakmakende inbreng en hulp aan zijn club uit het Schotse Cumbernauld (North Lanarkshire). ,,Ik heb nog steeds het lijf en de conditie om probleemloos de grasmat op te kunnen’’, vertelde hij aan de BBC. ,,Dat ik inviel, beviel uitstekend. Ik ga elke dag naar de sportschool. Soms zelfs twee keer. Ik kan dit nog makkelijk aan, omdat ik goed voor mezelf zorg en afgetraind ben.’’

De coach zou, als het nodig is, gerust nog eens zijn jongens van Clyde FC helpen. ,,Maar ik heb liever een club met fitte spelers die mij niet nodig hebben.’’ Lennon, die sinds 2017 trainer van de club is, kondigt aan binnenkort voor de spiegel contractonderhandelingen met zichzelf te gaan doen. De Glasgow Cup is een jaarlijkse bekerwedstrijd voor voetbalclubs in de regio van die Schotse stad. 

 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.
 2. Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstikking door grote druk op nek en rug’
  Update

  Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstik­king door grote druk op nek en rug’

  Uit een autopsie in opdracht van de familie van George Floyd blijkt dat de zwarte Amerikaan stierf aan verstikking als gevolg van grote druk op zijn nek en rug. De resultaten van het onderzoek wijken sterk af van de eerdere autopsie door justitie. Daarin wordt gesteld dat de 46-jarige Floyd niet door wurging om het leven was gekomen, maar dat een combinatie van factoren daaraan ten grondslag lag.