Volledig scherm
Familieleden zitten aangeslagen buiten de bar waar schutters dertien mensen om het leven brachten. © AFP

Schutters richten bloedbad aan op Mexicaans familiefeest: 14 doden

Schutters hebben in de Mexicaanse stad Minatitlán, in de kustregio Veracruz, een bloedbad aangericht door het vuur te openen op de bezoekers van een familiefeest in een lokale bar. Daarbij kwamen veertien mensen om. Vier anderen raakten gewond. Onder de doden is een baby van één jaar. 

Volledig scherm
Gewapende agent op de plek van het bloedbad in Minatitlán. © AFP

De schutters zouden het volgens de autoriteiten hebben gemunt op de eigenaar van de bar. Niet duidelijk is of hij tot de slachtoffers behoort. Zeven mannen, vijf vrouwen en een kind kwamen in de kogelregen om het leven. De aanslag is een van de zwaarste sinds het aantreden van president Andres Manuel Lopez Obrador.

Obrador beloofde in de verkiezingsstrijd het aantal geweldsincidenten in Mexico te verminderen, maar het aantal moorden blijft onverminderd hoog. Sinds 2006 zijn meer dan 200.000 mensen omgekomen in gevechten tussen drugsbendes onderling en met de politie.

Minatitlán ligt in de olierijke provincie Veracruz aan de Golf van Mexico en wordt al jaren geplaagd door bendeoorlogen en corruptie. Het motief voor deze moordpartij is nog niet duidelijk, zo verklaart een overheidswoordvoerder. Er wordt jacht gemaakt op de schutters.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.