Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen.
Volledig scherm
Jongeren leggen bloemen neer voor de overleden Carlo op de plek op Mallorca waar hij werd aangevallen. © DPG

Straf voor dodelijke schoppartij kan op Mallorca aanzienlijk hoger uitvallen dan in Nederland

De advocaat van een van de verdachten van de dodelijke schoppartij op Mallorca, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam, wil dat de zaak in Nederland voor de rechter komt, omdat zowel daders als slachtoffers Nederlanders zijn. Maar hij weet bovendien dat de straffen in Spanje voor dit soort delicten aanzienlijk hoger kunnen uitvallen dan in Nederland.

17 reacties

 • H. Steenbergen

  1 jaar geleden
  Als deze in staat zijn zich vol te laten lopen met alcohol zich daarna te misdragen en in staat zijn om iemand uit het niets te mishandelen en dood te schoppen moeten zo ook zo flink zijn hun rechtszaak en bijbehorende straf, mijn part levenslang, te ondergaan in het land waar ze zo flink waren om deze afschuwelijke daden te plegen namelijk Spanje. Ik hoop dat Nederland in deze niet zwicht voor de dure papa's.
 • Nicky Jansen

  1 jaar geleden
  Juist de arrogantie - daders die de consequenties van hun misdaad willen afkopen met bakken geld - moet keihard worden afgestraft. Alles wijst erop dat ze heel goed wisten wat ze deden. De vlucht naar Nederland, de advocaat die al in stelling was gebracht voordat het nieuws goed en wel bekend werd: aanpakken dit soort lui. Waar soms verzachtende omstandigheden gelden, hebben deze mensen er zelf voor gezorgd dat er verzwarende omstandigheden moeten gelden. Misdaad kun je niet afkopen
 • L.J. Koele-Leguit

  1 jaar geleden
  Ja, berechten daar waar de (mis)daad is gepleegd, in Spanje dus. Het zijn geen kinderen meer, maar jongvolwassenen die de verantwoording voor hun daden moeten accepteren, dragen en aanvaarden.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  15 jaar is nog te weinig Ben voor de doodstraf voor dat soort misdrijven Maar minimaal 30 jaar Zonder verlof ook
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  Berechten op Malorca, de zwaarste straf die opgelegd kan worden !!!
 1. Verdachten van doodschoppen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich
  Update

  Verdachten van doodschop­pen Carlo (27) komen uit Hilversum en omgeving, twee van hen melden zich

  Zeker twee verdachten van de fatale knokpartij op Mallorca hebben zich gemeld bij de Nederlandse politie. Justitie kan voorlopig niets, aangezien het rechtshulpverzoek vanuit Spanje nog niet binnen is. De twee verdachten horen bij een groep van negen mannen die betrokken zouden zijn bij het doodschoppen van Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen. De groep verdachten komt uit Hilversum en omgeving, bevestigen bronnen tegen deze site.