De herdenking op 13 november 2018 van de aanslagen in Parijs, drie jaar eerder. Er zijn bloemen neergelegd voor de Bataclan-concerthal.
Volledig scherm
De herdenking op 13 november 2018 van de aanslagen in Parijs, drie jaar eerder. Er zijn bloemen neergelegd voor de Bataclan-concerthal. © EPA

Terreurverdachte aanslagen Parijs opgepakt

UpdateIn verband met de terreuraanslagen in Parijs, november 2015, is in Duitsland een Bosnische man (39) aangehouden. De Belgische autoriteiten hadden een Europees aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd. De man wordt verdacht van medeplichtigheid aan de terreurdaden, lieten de Duitse federale politie en de aanklager in Dresden in een gezamenlijke verklaring weten.

  1. Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’
    UPDATE

    Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’

    Lange, welgemeende steunbetuigingen aan het adres van de nabestaanden na de schietpartij in Uvalde (Texas) enkele dagen geleden. Om daarna nog vuriger het Amerikaanse recht op wapenbezit te verdedigen. In Texas ging vrijdag het jaarlijkse wapenlobbycongres van de Amerikaanse National Rifle Association (NRA) van start, onder andere met een toespraak van oud-president Donald Trump en de Republikeinse senator Ted Cruz. Beiden zijn fervente voorstanders van wapenbezit, óók na het drama in Texas.