Thaise man met corona spuugt treinreiziger in het gezicht en overlijdt zelf kort daarna

videoEen zeer beangstigende gebeurtenis in Thailand. Op een treinstation in Bangkok heeft een oudere man een treinreiziger in het gezicht gespuugd. Vervolgens is de spuger even later in een trein overleden. Toen zijn lichaam werd ontdekt bleek ook nog dat hij het coronavirus onder de leden had, meldt de Britse krant Metro.

Het tafereel op het treinstation in de Thaise hoofdstad is vastgelegd op video. Op de beelden is een oudere man te zien met een wandelstok. Een mondkapje bungelt los aan zijn gezicht. De man strompelt richting de balie om een kaartje te kopen. Voor de balie staat een andere treinreiziger te wachten. De oudere man loopt richting de wachtende treinreiziger en spuugt hem in het gezicht. 

Na het incident passeerde de oudere man nog een controlepost waar lichaamstemperaturen worden gemeten. Volgens de Britse krant stond de man bij de controlepost te hoesten en moest hij overgeven. Toch heeft de Thai de trein nog gehaald. Toen de trein een stop maakte in een stad zo'n paar honderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad, zakte de man in elkaar bij een toilet in de trein. Toen de man overleden was heeft medisch personeel de man meteen getest of hij corona had, dit bleek het geval.

Kwam door alle checks

Thakoon Intrachom, directeur van de Thaise spoorwegen, zegt op zoek te zijn naar de man die ondergespuugd werd op het station van Bangkok. ,,We hebben hem nog niet gevonden, hij moet zo snel mogelijk naar het ziekenhuis." 

Medisch personeel zegt dat de man net was teruggekeerd uit Pakistan met het vliegtuig. Op het vliegveld is hij gewoon door alle checks gekomen. Toen de man de trein wilde binnenstappen was zijn temperatuur 36 graden. De man zat tijdens het incident in een coupé met 15 anderen. Elf mensen zijn uit voorzorg in quarantaine geplaatst, waaronder zeven leden van het treinpersoneel. 

Een trein in Thailand
Volledig scherm
Een trein in Thailand © EPA
  1. 57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden
    Protesten VS

    57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden

    Alle 57 leden van een tactische politie-eenheid in Buffalo in de staat New York zijn bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van twee collega’s. Justitie in de VS kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar de beide agenten omdat die een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. De betoger raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.