Boris Johnson schenkt melk in de kop, terwijl het theezakje er nog in zit.
Volledig scherm
Boris Johnson schenkt melk in de kop, terwijl het theezakje er nog in zit. © Conservative Party

Theezakjesgate in Groot-Brittannië: ‘Onze premier kan niet eens een kopje thee zetten’

VideoDe Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur in zijn eigen land, omdat hij de thee-etiquette aan zijn laars heeft gelapt. Johnson deed in een campagnevideo een wolkje melk in zijn kop, terwijl het theezakje er nog in zat. Op social media gaan zijn theeminnende landgenoten los: ,,Onze minister-president weet niet hoe je een kop thee zet, hoe laag kun je zinken?” 

 1. Ophef in Vogezen: everzwijnen achtervolgd en bewust verpletterd door landbouwvoertuigen
  Video

  Ophef in Vogezen: everzwij­nen achter­volgd en bewust verplet­terd door landbouw­voer­tui­gen

  In de Noord-Franse Vogezen is ophef ontstaan nadat zeker tien everzwijnen op gruwelijke wijze om het leven zijn gekomen. De dieren werden achtervolgd en aangereden door verschillende terreinwagens, waarna een tractor de klus afmaakte. Een Franse belangenorganisatie heeft tegen enkele lokale boeren een klacht ingediend. Schokkende beelden van de overleden dieren verspreiden zich als een olievlek over het internet.
 2. Nederlandse directeur zendingsorganisatie aangeklaagd voor seksueel misbruik in Malawi

  Nederland­se directeur zendingsor­ga­ni­sa­tie aange­klaagd voor seksueel misbruik in Malawi

  Een 49-jarige Nederlandse financieel directeur van een zendingsorganisatie in Malawi is aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van studenten en werknemers. Uit een verklaring die hij voor de politie aflegde, geeft hij de seksuele handelingen met twee vermeende slachtoffers toe. Van dwang zou volgens hem echter geen sprake zijn, maar personen die aangifte deden weerspreken dat. De man riskeert maximaal 14 jaar celstraf.