Een Israëlische vrouw houdt samen met tienduizenden anderen een minuut stilte na de dood van zeven gelovigen afgelopen vrijdag. Een Palestijn schoot hen dood na de sabbatviering.
Volledig scherm
Een Israëlische vrouw houdt samen met tienduizenden anderen een minuut stilte na de dood van zeven gelovigen afgelopen vrijdag. Een Palestijn schoot hen dood na de sabbatviering. © REUTERS

Tienduizenden Israëli demonstreren tegen regering-Netanyahu

Ondanks de angst voor terreuraanslagen hebben in Israël zaterdagavond toch weer tienduizenden mensen gedemonstreerd tegen de regering van premier Benjamin Netanyahu. De grootste menigte had zich opnieuw verzameld in Tel Aviv maar de protesten klonken ook in andere steden, waaronder Jeruzalem bij de woning van president Isaac Herzog.

  1. ‘Wie heeft mijn mama vermoord?’ Zoon Kevin (38) zit vol vragen na vondst Marleen (64) in Zeeuws dorpje
    PREMIUM

    ‘Wie heeft mijn mama vermoord?’ Zoon Kevin (38) zit vol vragen na vondst Marleen (64) in Zeeuws dorpje

    De wereld van Kevin Liekens (38) uit Leuven staat sinds vrijdag stil. Toen kwam de politie het nieuws brengen dat zijn moeder, Marleen (64), dinsdag dood is teruggevonden in Koewacht, Zeeland. Een dertiger werd opgepakt. Maar wie die verdachte is en waarom Marleen dood moest, blijft voor haar zoon een raadsel. Kevin doet voor het eerst zijn verhaal: ,,Ik dacht dat ze de hele tijd gewoon aan de kust zat.”
    Koewacht