Volledig scherm
Reddingswerkers zoeken naar overlevenden van de aardverschuiving bij de jademijn. © REUTERS

Tientallen vermisten na aardverschuiving mijn Myanmar

Zeker 54 mensen worden vermist na een aardverschuiving in een jademijn in Myanmar. Hulpverleners hebben drie lichamen geborgen bij de mijn bij de stad Hpakant.

Door de schuivende aarde werden mensen en machines in de mijn maandagavond bedolven. Na de vondst van de lichamen, groeide de vrees dat er geen overlevenden meer zullen worden gevonden.

De mijnstreek in de staat Kachin komt het vaker tot dodelijk ongevallen. Mijnbedrijven willen voldoen aan de grote vraag naar jade uit China en proberen zo snel mogelijk het edelsteen te winnen. Ze kijken daarbij niet naar veiligheid en de gevolgen voor het milieu.

  1. Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Een Belgische treinmachinist is zich vanochtend bij het binnenrijden van station Torhout een ongeluk geschrokken. Voor het oog van verbouwereerde reizigers lag daar languit een man tussen de rails. De machinist wist zijn trein niet op tijd tot stilstand te brengen en reed met een slakkengang over de man heen. Toen het gevaarte stilstond, krabbelde de man op en riep: ‘Zo, hopelijk hebben jullie allemaal veel vertraging’.