Volledig scherm
Reddingswerkers zoeken naar overlevenden van de aardverschuiving bij de jademijn. © REUTERS

Tientallen vermisten na aardverschuiving mijn Myanmar

Zeker 54 mensen worden vermist na een aardverschuiving in een jademijn in Myanmar. Hulpverleners hebben drie lichamen geborgen bij de mijn bij de stad Hpakant.

Door de schuivende aarde werden mensen en machines in de mijn maandagavond bedolven. Na de vondst van de lichamen, groeide de vrees dat er geen overlevenden meer zullen worden gevonden.

De mijnstreek in de staat Kachin komt het vaker tot dodelijk ongevallen. Mijnbedrijven willen voldoen aan de grote vraag naar jade uit China en proberen zo snel mogelijk het edelsteen te winnen. Ze kijken daarbij niet naar veiligheid en de gevolgen voor het milieu.

  1. Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloementuin

    Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloemen­tuin

    Bewust of onbewust: de kiekjes van het ‘partnerprogramma’, vandaag bij de G7 in Frankrijk, doen opvallend oubollig aan - tuttig zelfs. Terwijl de regeringsleiders zich achter gesloten deuren over zwaarwichtige zaken als de verhoudingen met Iran, Noord-Korea en China buigen, kijken hun vrouwen voor de ogen van de verzamelde wereldpers naar een riedeltje volksdansen, nippen onder toeziend oog van een Fransman met baret aan een glas bij een wijnproeverij of –zie hierboven- maken een ommetje door een tuin vol sierbloemen.