Volledig scherm
Bewoners zijn uit hun huizen gekomen na de aardbeving op de Molukken, afgelopen zondag. © AFP

Toeristen op Bali opgeschrikt door aardbeving

Het Indonesische eiland Bali is dinsdagochtend opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,7. Het epicentrum van de onderzeese beving lag op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Denpasar, op een diepte van 96 kilometer. Dat zegt het Amerikaanse geologisch instituut USGS. Er is geen tsunamiwaarschuwing gegeven.

Vakantiegangers op het populaire eiland konden de beving tot in hun hotelkamers voelen, zo laten die op sociale media weten. Velen schrokken wakken van de schok. Vooralsnog zijn er geen meldingen binnengekomen over gewonden. Wel raakten enkele gebouwen licht beschadigd.

Indonesië ligt in de zogenaamde Ring van Vuur, in de Stille Oceaan, waar regelmatig aardbevingen en vulkaanuitbarstingen plaatsvinden. De Australische plaat schuift er onder de Euraziatische plaat, met enkele centimeters per jaar. 

Zondag veroorzaakte een aardbeving met een kracht van 7,3 paniek op de Noord-Molukken. Een vrouw kwam om het leven en diverse gebouwen raakten beschadigd.

  1. Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloementuin

    Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloemen­tuin

    Bewust of onbewust: de kiekjes van het ‘partnerprogramma’, vandaag bij de G7 in Frankrijk, doen opvallend oubollig aan - tuttig zelfs. Terwijl de regeringsleiders zich achter gesloten deuren over zwaarwichtige zaken als de verhoudingen met Iran, Noord-Korea en China buigen, kijken hun vrouwen voor de ogen van de verzamelde wereldpers naar een riedeltje volksdansen, nippen onder toeziend oog van een Fransman met baret aan een glas bij een wijnproeverij of –zie hierboven- maken een ommetje door een tuin vol sierbloemen.